A mesterséges intelligencia brutális jóslata: ezek a legveszélyeztetettebb országok

A mesterséges intelligencia megjósolja a horrorisztikus időjárási örvény és a szélsőséges árvizek által leginkább veszélyeztetett 10 várost, MI, AI
Vágólapra másolva!
A mesterséges intelligencia (MI) megjósolta, hogyan nézhetnek ki a világ városai, ha nem veszik kezükbe a klímaválság kezelését: örvénylő hurrikánok és "szélsőséges" hőmérsékleti viszonyok jelennek meg. Az MI szerint ez a 10 város van leginkább kitéve a horror időjárási viszonyoknak, köztük az áradásnak. 
Vágólapra másolva!

A mesterséges intelligencia arra figyelmeztetett, hogy a világ egyes részein horrorisztikus áradások és egy félelmetes időjárási örvény alakulhat ki, ha nem tesznek ellene most azonnal. Az MI felfedte azt is, hogy mely tíz várost fenyeget a leginkább a klímaváltozás okozta nyomás, és rámutatott arra, hogy a világ egyes részein nincs elegendő zöld energia és az elemek kivédéséhez szükséges árvízvédelem. Ez az ott élők számára katasztrofális jövőt jelent!

A kép csak illusztráció Forrás: Bing Image Creator

A virtuális géniusz felvázolta azt is, hogyan fog kinézni a világ mindössze 100 év múlva, ha nem teszünk most azonnal lépéseket a légszennyezés és az éghajlatváltozás ellen.

image

A valódi kockázatot jelentő városok közé sorolta a Haitin található Port-au-Prince és a floridai Miami, ahol a hurrikánok és az erdőtüzek miatt végérvényesen és teljesen megváltozhat az emberek életvitele, és az is, ahogy az építészek a városok egyes épületeit megtervezik és felépítik.

A Miamiban lezajló árvizek 15 centiméteres tengervíz-emelkedést eredményezhetnek még az évtized vége előtt, aminek következtében száz évvel később

az embereknek majd vagy elárasztott lakásokban vagy lakóhajókban kell majd élniük.

A tengerszint emelkedésével Miami számos épületét meg kell majd emelni. Emellett az utakat is meg kell majd emelni az esetleges áradások leküzdésére, hogy a város a szokásos módon működhessen.

image

Haiti, ami még mindig természeti katasztrófák sorozatából próbál kilábalni - beleértve a mintegy 300.000 halálos áldozatot követelő 2010-es 7,1-es erősségű, pusztító erejű földrengést - szintén a legveszélyeztetettebbek között van. A szakértők azt állítják, hogy Haitin megnő a hurrikánok gyakorisága és intenzitása, emelkedni fog a tengerszint, ami hozzájárul az áradásokhoz és a part menti erózió fokozódásához, kevesebb eső fog majd esni, ami ami hosszabb aszályokat és emelkedő hőmérsékletet eredményez majd. Emiatt Port-au-Prince szinte lakhatatlanná válhat, Omán fővárosa, Maszkat esetében pedig az MI azt jósolja, hogy a tornádók és a túl szélsőséges hőmérséklet miatt a város kavargó pokollá, és így élhetetlenné válhat.

Az MI szerint fokozottan kockázatos lesz majd hamarosan az alábbi városokban is az élet:

  • az indonéziai Jakarta,
  • az indiai Delhi,
  • a perui Lima,
  • a nigériai Lagos,
  • a Fülöp-szigeteki Manila,
  • Sanghaj
  • és a teljes Kína.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően már Elvis Presley is újjászületett és koncertezik.

Az Origo megírta azt is, hogyan fogadta Elon Musk a saját MI-jét.

Érdemes mesterséges intelligenciával feltúrbózott hűtőt venni, az Origo megírta miért.

A mesterséges intelligenciának köszönhetően már virtuális modell is létezik, aki milliókat keres a cégek számára.

Forrás: Daily Star