Gekkót talált a frissen vásárolt paprikái között egy férfi

gekkó
A most felfedezett egyik új gekkófaj, a Phyllodactylus andysabini
Vágólapra másolva!
Kevin Cuthbert a walesi Llandudnóban lévő egyik Asda boltban vett egy zacskós chilipaprikát. Amikor hazaért és kicsomagolta a paprikát, egy még élő gekkót talált a csomagban. A férfi próbálta megmenteni az állatot, de végül elpusztult. 
Vágólapra másolva!

Az 53 éves háromgyerekes walesi Kevin Cuthbert az Asda-ban vásárolt egyebek mellett zacskós chilipaprikát, amiben egy kis gekkó is volt. A férfi azonban csak akkor vette észre az állatot, amikor az utolsó chilipaprikát akarta éppen betenni a mélyhűtőbe.

image

A gekkó túlélte, hogy egy lezárt zacskóban Spanyolországból egészen a messzi Walesbe vitték, majd a jéghideg fagyasztóba tették. Cuthbert mindent megtett, hogy megmentse az állatot, de január 21-én elpusztult.

Az Asda az eset kapcsán az alábbi nyilatkozatot tette: "Habár szigorú mosási és minőségellenőrzési rendszerrel rendelkezünk, mindig friss zöldségeket és gyümölcsöket használunk, de ritkán előfordulhat, hogy stopposok kerülnek a zacskós termékeinkbe."

A kép csak illusztráció Forrás: TROPICAL-HERPING/Lucas_Bustamante

Hasonló eset történt 2022 júliusában az egyik birminghami Aldiban, ahol egy anyuka döglött gyíkot fedezett fel a bevásárlószatyrában. Az állatot csak akkor vették észre, amikor hazaérve kipakolták a bevásárlást.

Az Origo azt is megírta, amikor egy brokkoliban rejtőzött egy kígyó.

Forrás: Mirror