Szeméthalmok lepték el a világ egyik legnépszerűbb hegyét

Legromantikusabb helyek
19. Fudzsi öt tó (Fuji Go-ko), Japán
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időben nagyon megugrott a látogatók száma a világ egyik leghíresebb hegyén, a japán Fudzsin, különösen annak legnépszerűbb útvonalán. Ezért a helyi prefektúra szigorú intézkedéseket foganatosít. 
Vágólapra másolva!

A túrázók azért kedvelik a Josida-ösvényt, mert Tokióból könnyen megközelíthető, és útközben hegyi kunyhók kínálnak szállást és étkezést.

Az érdeklődés viszont annyira a tetőfokára hágott, hogy a Himalájához hasonlóan dugók alakultak ki és szeméthalmok jelentek meg a turisták nyomán.

Ezért Jamanasi prefektúra kormánya úgy döntött, hogy július 1-től belépőt kér a kirándulóktól és létszámkorlátot is bevezet.

Szeméthalmok lepték el a világ egyik legnépszerűbb hegyét, a Fudzsit Forrás: AFP/robertharding/Gavin Hellier/Gavin Hellier

A hetven napos nyári hegymászószezon során naponta maximum négyezren indulhatnak a csúcsok felé szigorúan délután négy előtt és leghamarabb hajnali két óra után. A hatóságok ugyanis amiatt is aggódnak, hogy több tapasztalatlan túrázó vág neki az ismeretlennek, akik a csúcs közelében, ahol már kevesebb létesítmény van, veszélybe kerülhetnek.

Tavaly összesen 221.322-an jutottak fel a Fudzsira, akiknek több mint a fele a Josida-ösvényt választotta - írja a Euronews nyomán a Roadster.

Nem csoda, hogy a prefektúra a korlátozás mellett döntött, ugyanis idén Tokió a világ legnépszerűbb városi úti céljának ígérkezik.

Az Origo egy korábbi cikkében beszámolt arról is, hogy fantasztikus okosváros épül a Fudzsi-hegy lábánál.