Varázslatos, de életveszélyes helyek, ahová jobb, ha biztosítást köt - videó

veszélyes tavak, Jacob's Well, Texas,
Wimberley, Texas - July 27, 2017: A girl adjusts her goggles as she prepares for a dive down Jacob's Well, a popular local swimming hole near Austin.
Vágólapra másolva!
A turistákat vonzza a vízparti nyaralás, egyes országok gazdasága pedig arra épül, hogy csodálatos tengerpartjaik vannak, amiket nyaralók milliói keresnek fel. De nem csak a pálmafás tengerpartok, hanem a tavak és a folyók is hatalmas vonzerőt jelentenek. Rengeteg gyönyörű hely van a világon, de ezek a helyek halálos kockázatot jelenthetnek az elővigyázatlan turistáknak. 
Vágólapra másolva!

Forró-tó - Dominikai Köztársaság

Az egyik ilyen leghíresebb hely

a Dominikai Köztársaságban található Forró-tó, a Boiling Lake, amelynek a vize a felszínen 82-92 Celsius fokos, így már ez is súlyos sérüléseket okozhat.

A legmélyebb pontján pedig állandóan forrásban van, aminek következtében különböző kémiai vegyületekkel teli gőz árad folyamatosan a tóból - írja a Promotions.hu. Bugyborékoló kékesszürke vize sokszor gőzfelhőkbe burkolózik.

A Forró-tó nem vulkáni krátertó, hanem úgy vélik, hogy egy fumarolát (kürtő, amelyen vulkánikus gázok szabadulnak ki) árasztott el az eső és a patakok vize.

Az Origo korábban írt a világ legveszélyesebb helyeiről, és olyan pokoli területekről is, amelyek kincsei nélkül másképpen működne a világunk.

Lapozzon, a következő oldalon egy újabb életveszélyes tavat mutatunk be!