Ira Wohl eladja "vörös viktoriánus" San Diego-i tengerparti házát

Mr. Ira Wohl, amerikai dokumentumfilm-rendező, tengerparti ház, San Diego
Vágólapra másolva!
Felkerült az ingatlanpiacra az Oscar-díjas dokumentumfilmes/pszichoterapeuta Ira Wohl történelmi rezidencia, ami egy impozáns helyszínen, a San Diego-öböl túloldalán, a Coronado kötött szigeten található. Az ilyen szigeteket csak egy nyúlvány köti a szárazföldhöz. A férfi 3,6 millió dollárt kér a meseszép birtokáért.
Vágólapra másolva!

Ira Wohl egy amerikai dokumentumfilmes, aki leginkább az 1979-es Best Boy című filmjéről ismert, amely megkapta a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjat. A rendező három évig filmezte fogyatékkal élő unokatestvére mindennapjait. Ennek a három évnek a krónikája ez a dokumentumfilm.

Mr. Ira Wohl, amerikai dokumentumfilm-rendező tengerparti háza Forrás: John Phillips

Az 1890-ben épült - és a helyiek által "vörös viktoriánus"-ként emlegetett - kétszintes ház a Golden Triangle területen fekszik, és állítólag az egyik legrégebbi fennmaradt viktoriánus stílusú épület Coronado szigetén. Egyebek mellett három hálószoba és két fürdőszoba található a 111,5 négyzetméternyi jól megőrzött és korszerűsített lakótérben. A szobák mindegyike élénk, fiatalos. Az ingatlan egyéb jellegzetességei közé tartoznak a széles íves ajtónyílások, a magas mennyezet, a részletes famunka, a fenyőpadló, valamint az eredeti kilincsek és a kétszárnyú fa ablakok, ahogy a még befejezetlen padlás is.

Mr. Ira Wohl, Oscar-díjas dokumentumfilm rendező Forrás: Fairfax Media via Getty Images
image

A birtokról lépcsők vezetnek fel a kiskapuval ellátott díszes oszlopú körbejárható tornácra. A bejárati ajtó egy vintage kandallós előszobába nyílik, a görbe lépcső alatt pedig egy vendégeknek szánt mellékhelyiség található. A színes nappalin, majd az étkezőn át egy pici, de modernizált konyhába vezet az út.

imageimage

Az emeleten egy hangulatos ablakfülkés elsődleges hálószoba található csempézett fürdőszobával, ami egy talapzatos mosdóval, káddal és külön zuhanyzóval van felszerelve. A birtokon, a szabad ég alatt, a fűvel borított gyepen van egy al fresco étkezőterasz, és egy kő kandalló által felmelegített pihenőhely.

imageimage

Wohl 1997-ben vette meg a birtokot 500.000 dollárért, ami a Mills Act hatálya alá tartozik, ami azt jelenti, hogy a háztulajdonosok jogosultak a csökkentett ingatlanadóra a történelmi ház megőrzéséért cserébe.

További meseszép fotók nézegetéséért kattintson IDE!

Forrás: Robb report