Új helyettes államtitkárok a Gazdasági Minisztériumban

Személyi változásokat hajt végre Matolcsy György gazdasági miniszter január 1-jei hatállyal a Gazdasági Minisztériumban. A változások helyettes államtitkári pozíciókat és a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) vezérigazgatói posztját érintik.

Hegedűs Éva főcsoportfőnök, aki eddig a gazdaságpolitikai főcsoport vezetője volt, közgazdasági helyettes államtitkári megbízást kap és tevékenységi köre kiegészül az energetikai ágazat felügyeletével.

A foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkárságot az eddig főcsoportfőnökként tevékenykedő Székely Judit helyettes államtitkárként fogja vezetni.

A Gazdasági Minisztériumban az európai uniós felkészülést a jövőben közvetlenül a miniszter irányítja. A társadalmi párbeszéd irányítását a jövő évtől nem helyettes államtitkár, hanem Glattfelder Béla politikai államtitkár végzi.

Az EU-csatlakozással kapcsolatos bérfelzárkóztatásért miniszteri megbízottként Herczog László lesz felelős, aki eddig a foglalkoztatáspolitikai helyettes államtitkárságot vezette.

Megszűnik az ágazati helyettes államtitkárság, Hónig Péter eddigi ágazati helyettes államtitkár a miniszter felkérésére az energiatakarékossági program kidolgozásában vesz részt. Az általa felügyelt szakmai főosztály szervezeti hovatartozásáról a miniszter a közeljövőben dönt.

A Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) vezérigazgatója a jövő év első napjától Skultéti Vilmos lesz.

A Magyar Turizmus Rt. új vezérigazgatója Árva László közgazdászt nevezik ki, az eddigi vezérigazgató, Zsámboky Gábor a jövőben a társaság New York-i turisztikai képviseletének irodáját vezeti.

(MTI)

Ajánlat:

Gazdasági Minisztérium