Meghiúsult a Lucent-Alcatel frigy

Vágólapra másolva!
A két telekommunikációs cég, a francia Alcatel és a Lucent Technologies kedden bejelentette, hogy befejezik az egyesülésről szóló tárgyalásokat. A kiadott sajtóközlemény igen szűkszavúan csupán annyit árul el, hogy a két társaságnak nem sikerült egyezségre jutnia. Szerdán az Alcatel bejelentette, hogy kiszáll a mobilkészülék-gyártásból.
Vágólapra másolva!

A társaságok kedden késő este hozták nyilvánosságra, hogy egyezség hiányában megszakítják a társulásról folyó megbeszéléseket, valamint azt is hozzátették, hogy a két cég nem kíván további kommentárt fűzni a történtekhez.

Mindeközben a tárgyalásokat közelről ismerők több lapnak úgy nyilatkoztak, hogy a két fél álláspontjai az új vállalat vezetési struktúráját illetően, illetve a tulajdonosi szerkezet tekintetében jelentősen eltérést mutatnak.

Szakértők szerint a közel 26 milliárd euró értékű fúzió két egyenrangú fél stratégiai partnerségének indult, majd a tárgyalások során vált nyilvánvalóvá, hogy az Alcatel sokkal inkább a Lucent felvásárlásban gondolkodik. A Lucent mindezek után kijelentette, nem érdekelt a cég eladásában, hanem hosszútávra keres stratégiai partnert.

Szerdán a tárgyalások megszakítása után az Alcatel bejelentette, hogy a vállalat átszervezésének keretében a mobiltelefonok gyártását egy üzembe vonják össze, ezt követően pedig átadja egy másik társaságnak.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

A Lucent sajtóközleménye

Alcatel

Korábban:

Az Alcatel meg akarja venni a Lucent Technologiest
(2001. május 18.)

Alcatel- és Ericsson-mobilokat gyárthat Magyarország
(2001. április 27.)

A keresletcsökkenés miatt veszteséges lesz az Alcatel mobilrészlege
(2001. március 12.)

Kevesebb haszonra számít az Alcatel
(2001. március 8.)