A Japan Telecom elfogadta a Vodafone ajánlatát

Vágólapra másolva!
A brit Vodafone 2,86 milliárd eurós nyilvános ajánlatot tett a Japan Telecom 21,7 százalékára. A vállalat 4135 eurót fizet minden egyes Japan Telecom-részvényért. A Vodafone egyébként eddig 45 százalékos részesedéssel rendelkezett a japán távközlési vállalatban. Amennyiben a Japan Telecom részvényesei jóváhagyják az ügyletet, úgy a brit cég 66,7 százalékot tudhat majd magáénak.  
Vágólapra másolva!

A Japan Telecom japán távközlési vállalat elfogadta a Vodafone nyilvános vételi ajánlatát, amelyet a brit cég a Japan Telecom további 21,7 százalékára tett. Az ügylet már csak a részvényesek jóváhagyására vár.

A Vodafone - amely közvetlenül és leányvállalatain keresztül eddig 45 százalékot birtokol Japán harmadik számú távközlési vállalatában - az egyik fő részvényes, az East Japan Railway Corp. 15,1 százalékos részesedésére és más Japan Telecom-részvényekre részvényenként 450 ezer jenes - 4135 eurós - ajánlatot tett. Az ajánlat összértéke 1,8 milliárd font, azaz mintegy 2,86 milliárd euró.

A részvényesek jóváhagyása esetén a Vodafone 66,7 százalékos részesedéssel ellenőrizheti a Japan Telecom vállalatot, és annak J-Phone Communication Co. Ltd. mobilcégét.

A Vodafone közölte, hogy nem tervezi eladni a Japan Telecom vezetékes üzletágát, elemzők azonban úgy vélik, hogy a világ legnagyobb mobilszolgáltatója meg akar szabadulni attól és inkább a vonzó mobil üzletágra kíván összpontosítani.

A Vodafone részvényei csütörtökön kora délután - délelőtti esés után - 1,4225 fontot értek Londonban, 0,53 százalékkal többet, mint szerdán záráskor. A bejelentés óta a Japan Telecom részvényei 31,6 százalékot erősödtek a tokiói értéktőzsdén.

(MTI)

Ajánlat:

Vodafone