Kadhafi 20 százalékot akar a Juve-ból

Vágólapra másolva!
Líbia államfője, Moamer el-Kadhafi 20 százalékraa szeretné növelni az olasz Juventus labdarúgócsapatában birtokolt jelenlegi 5,31 százalékos részesedését. Kadhafi a Lafico befektetési társaságon keresztül 22,9 millió euróért 6,4 millió darab Juve-papírt vásárolt, és így a torinói klub második legnagyobb részvényese lett.
Vágólapra másolva!

Moamer el-Kadhafi líbiai államfő nem elégszik meg azzal, hogy övé lett a Juventus labdarúgócsapatának valamivel több, mint 5 százaléknyi része, a jövőben 20 százalékra szeretné növelni tulajdonát a torinói klubban.

Mint minden üzletben, ebben az esetben is arra törekszünk, hogy mindkét oldal számára hasznos legyen az együttműködés - nyilatkozta a La Gazzetta dello Sport című lapnak a politikus fia, Al Szaadi, aki egyébként az Al Ittad nevű líbiai klub elnöke. - A torinói klubnak friss tőkére, nekünk pedig arra van szükségünk, hogy segítségükkel fejlesszük a labdarúgás színvonalát országunkban.

Minta rról korábban beszámoltunk, Kadhafi befektetési társasága, a Lafico a hét elején 22,9 millió euróért 6,4 millió darab Juve-részvényt vásárolt, s így jelenleg 5,31 százaléknyi tulajdonrésszel rendelkezik. Ezzel a líbiai államfő a Juve második legnagyobb részvényese.

A Juventus részvényeit múlt év decemberében vezették be a tőzsdére, de a klub fő részvényese 63 százalékkal továbbra is az eddigi tulajdonos, a Fiatot birtokló Agnelli család maradt. A részvények 3,5 százaléka a klubelnök Antonio Giraudo, 28,09 százaléka pedig kisrészvényesek- feltehetően a klub szurkolóinak - kezében van.

A Juventus részvényeinek árfolyama csütörtök délután 13.31 órakor 0,36 százalékos mínuszban, 3,58 eurón járt a milánói értéktőzsdén.

A cikkhez kapcsolódó legfrissebb nemzetközi üzleti, gazdasági híreket, információkat, elemzéseket itt találja - Northern Light Elektronikus Könyvtár.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Juventus

Korábban:

Kadhafi a Juve második legnagyobb részvényese
(2002. január 9.)

Kadhafi, a pénzügyi szankciók kijátszásának nagymestere
(2001. október 26.)

A Juventus a tőzsdén is üldözőbe veszi a Romát
(2001. december 7.)