Tavaly 9,9 százalékkal nőtt az építőipar termelése

Vágólapra másolva!
Az építőipar termelésének volumene tavaly, előzetes adatok szerint 9,9 százalékkal nőtt éves összevetésben, elsősorban az államilag támogatott lakásépítések és az árvíz utáni épületrekonstrukciós munkák miatt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az építőipar termelésének értéke meghaladta az 1165 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) emlékeztet: az építőipar termelése 2000-ben 4,7 százalékkal bővült éves összevetésben.

Az építőiparban az elmúlt évben bekövetkezett növekedést az államilag támogatott lakásépítések, a felső-tiszavidéki árvíz utáni épületrekonstrukciós munkát, az egészségügyi, kulturális, oktatási intézmények felújítási munkái, valamint a bevásárlóközpontok építése eredményezte - áll a hivatal közleményében.

Az építőipar termelése 2001 decemberében, szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 6,2 százalékkal nőtt éves összevetésben, és 6,6 százalékkal mérséklődött havi összehasonlításban.

A KSH tájékoztatása szerint 2001-ben a legnagyobb mértékben, 31,6 százalékkal a befejező építés volumene nőtt. A legnagyobb építőipari alágazat, a szerkezetkész épületek és egyéb építmények építése 8,9 százalékkal emelkedett. Az épületek építésének volumene 24,3 százalékkal volt magasabb 2001-ben az egy évvel korábbinál.

Az építőipari, költségalapon számított árak 2001-ben 10,1 százalékkal emelkedtek.

(MTI)

Ajánlat:

KSH