A Barclays Capital munkatársai a londoni Petrus étteremben gyűltek össze tavaly júliusban egy kis ünneplésre. A vacsora, és az érte fizetett számla összege hamarosan a brit napilapok címoldalára került, a bank ügyfelei pedig nem győztek hangot adni felháborodásuknak.
A bankárokat azt követően bocsátották el állásukból, hogy a pénzintézet vezetése részletesen kikérdezte őket a történtekről. A cég menedzsmentje a közvéleménnyel együtt úgy tartja, hogy a dolgozók viselkedése finoman fogalmazva is helytelen volt, egy olyan időszakban, - a technológiai és távközlési hisztéria lanyhulásakor - amikor a City bankjai kicsit kedvezőbb képet kívántak magukról festeni az ügyfeleknek.
Értesülések szerint az öt úriember négy üveg minőségi bort vásárolt a vacsora alkalmával, egy 1982-es Montrachet-t 1400 fontért, - 565 ezer forint - és három üveg Chateau Petrus Pomerolt 1945-ből, 1946-ból, és 1947-ből, palackonként 11 600, 9 400, 12 300 fontért - 4 millió 686 ezer, 3 millió 797 ezer, és 4 millió 969 ezer forintért.
A pezsgőért, gyümölcsléért, ásványvízért, és két korsó sörért csupán 102 fontot - 41 ezer forintot - fizettek, és a "minőségi borválasztást" látva az étterem elengedte az ételek 400 fontos - 161 ezer forintos - árát. A vendégek összesen több mint 14 millió forintot ettek-ittak el.
Eközben a pénzintézet anyavállalata, a Barclays jelentős átalakításokat hajt végre, amely leépítésekkel és a különböző részlegek centralizálásával jár együtt. Az átalakítások következtében eddig 1800 embert küldtek el állásából, de a dolgozói létszám összességében 2400-al nőtt az elmúlt év során. Idén további 2 ezer munkatárs felvételét tervezi a bank, mivel a fiókok nyitvatartási idejét meghosszabbítják.
(Üzleti Negyed)
Ajánlat:
Karriercentrum
(AzÜzleti Negyed rovata)
Karrier tanácsadó
(AZ Üzleti Negyed rovata)
Nem hiányzik a könyvtárából?
Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből