Elbocsátás 14 milliós éttermi számla miatt

Vágólapra másolva!
Öt brit befektetési bankárt egy vacsora miatt bocsátottak el állásából. Az üzleti vacsorára egy elegáns londoni étteremben került sor tavaly júliusban egy sikeres banki ügylet megünneplése ürügyén. A bankárok több tízezer fontot költöttek három üveg borra, országos felháborodást váltva ki ezzel - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Barclays Capital munkatársai a londoni Petrus étteremben gyűltek össze tavaly júliusban egy kis ünneplésre. A vacsora, és az érte fizetett számla összege hamarosan a brit napilapok címoldalára került, a bank ügyfelei pedig nem győztek hangot adni felháborodásuknak.

A bankárokat azt követően bocsátották el állásukból, hogy a pénzintézet vezetése részletesen kikérdezte őket a történtekről. A cég menedzsmentje a közvéleménnyel együtt úgy tartja, hogy a dolgozók viselkedése finoman fogalmazva is helytelen volt, egy olyan időszakban, - a technológiai és távközlési hisztéria lanyhulásakor - amikor a City bankjai kicsit kedvezőbb képet kívántak magukról festeni az ügyfeleknek.

Értesülések szerint az öt úriember négy üveg minőségi bort vásárolt a vacsora alkalmával, egy 1982-es Montrachet-t 1400 fontért, - 565 ezer forint - és három üveg Chateau Petrus Pomerolt 1945-ből, 1946-ból, és 1947-ből, palackonként 11 600, 9 400, 12 300 fontért - 4 millió 686 ezer, 3 millió 797 ezer, és 4 millió 969 ezer forintért.

A pezsgőért, gyümölcsléért, ásványvízért, és két korsó sörért csupán 102 fontot - 41 ezer forintot - fizettek, és a "minőségi borválasztást" látva az étterem elengedte az ételek 400 fontos - 161 ezer forintos - árát. A vendégek összesen több mint 14 millió forintot ettek-ittak el.

Eközben a pénzintézet anyavállalata, a Barclays jelentős átalakításokat hajt végre, amely leépítésekkel és a különböző részlegek centralizálásával jár együtt. Az átalakítások következtében eddig 1800 embert küldtek el állásából, de a dolgozói létszám összességében 2400-al nőtt az elmúlt év során. Idén további 2 ezer munkatárs felvételét tervezi a bank, mivel a fiókok nyitvatartási idejét meghosszabbítják.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Karriercentrum
(AzÜzleti Negyed rovata)

Karrier tanácsadó
(AZ Üzleti Negyed rovata)

Nem hiányzik a könyvtárából?

Mester Sándor: Multimóka - Nemzetközi cégek alulnézetből