Távhődíj támogatás jár a nyugdíjasoknak

Vágólapra másolva!
Visszamenőleg, 2005. október 1-től jár a távhő-szolgáltatási támogatás azoknak a nyugdíjasoknak is, akik nem közvetlenül, hanem a társasház vagy a lakásszövetkezet útján fizetik a díjat. A kormányrendelet módosítását a Magyar Közlöny közli.
Vágólapra másolva!

A múlt év október elején hozott kormányrendelet szerint azok a nyugdíjasok kaphatnak távhő-szolgáltatási támogatást, akik a díjat közvetlenül fizetik a szolgáltatónak.

A kormány most úgy módosította a rendeletét, hogy azoknak is jár a támogatás, akik nem közvetlenül, hanem a társasház vagy a lakásszövetkezet útján fizetik a díjat.

Annak ellenére, hogy a módosítás kedden, május 2-án lép hatályba, azt alkalmazni visszamenőleg, múlt év október 1-től kell. Az igényléseket május 30-ig kell leadni az illetékes jegyzőnél. A kérelemhez mellékelni kell a nyugdíj összegét igazoló bizonylatot, továbbá a közös képviselő által kiállított igazolást a távhő-szolgáltatás összegéről. A fizetésre júliusban kerül sor, azt a nyugdíjfolyósító végzi.

A távhő-szolgáltatási támogatás feltételei változatlanok maradtak. Így az a nyugdíjas jogosult arra, akinek a nyugdíja és egyéb jövedelme nem haladja meg - egyszemélyes háztartás esetén - a legkisebb öregségi nyugdíj (jelenleg 25 800 forint) háromszorosát, többszemélyes háztartás esetén pedig a kétszeresét. A támogatás összege 2005. október 1-től 2006. március 31-ig havi 2.000 forint, azt követően szeptember 30-ig havi 1000 forint.