A gazdagoknak jó Bush adócsökkentése

Vágólapra másolva!
Bírálják Geroge Bush amerikai elnök 70 milliárd dolláros adócsökkentését a demokraták. Az elnök javaslatáról, amelyet szerdán fogadott el a Kongresszus, úgy tartják, csak a gazdagoknak kedvez. Bush elnök a gazdaságélénkítés első számú eszközének csökkenti az adócsökkentés. Sokak szerint az elnök az intézkedéssel már a novemberi kongresszusi választásokra készül.
Vágólapra másolva!

Bírálják Geroge Bush elnök adócsökkentését a demokraták. Az elnök szerdán írta alá a 70 millió dolláros adócsökkentésről szóló törvényt. Bush az intézkedést az amerikai adófizetők nagy győzelmének nevezte, és reményét fejezte ki, hogy a kevesebb állami tehernek köszönhetően felélénkül a gazdaság növekedése - írja a BBC News.

A demokraták aggályaikat fejezték ki az adócsökkentéssel kapcsolatban, mondván, az csak a gazdagok érdekeit szolgálja. Bush elnök ugyanis a tőke- és osztalék-jövedelmeket terhelő adókat csökkentette. George Bush gazdaságpolitikájának ugyanakkor védjegye az adócsökkentés - a republikánus elnök szinte kizárólag ettől reméli a gazdaság növekedésének felerősödését.

A háttérben azonban már a novemberi kongresszusi választásokra készül az adócsökkentéssel Bush és csapata. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint az amerikaiak 56 százaléka látná szívesen, ha a demokraták átvennék az irányítást a törvényhozás mindkét házában. Elemzők szerint Bush az adócsökkentéssel figyelmezteti szavazóit, hogy milyen veszélyekkel járhat, ha a republikánusok elveszítik többségüket a Kongresszusban és a Szenátusban.