Jól sikerült a MÁV-csoportnak 2008

Vágólapra másolva!
A MÁV-csoport eredményes pénzügyi évet zárt 2008-ban - hangzott el a vasúttársaságok vezérigazgatóinak sajtótájékoztatóján, szerdán Budapesten. Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy 2008-ban a társaság működési eredménye 9,3 milliárd forint, mérleg szerinti eredménye 41,6 milliárd forint volt. Az eredményességben jelentős szerepet játszott a MÁV Cargo értékesítéséből befolyt 97,5 milliárd forint egyszeri bevétel.
Vágólapra másolva!

Kozák Tamás, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy vállalat alaptevékenységéből származó eredménye 352 millió forint volt 2008-ban, mérleg szerinti eredménye 57 millió forint. Bihari Lajos, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgató-helyettesének beszámolója szerint a vontatással foglalkozó társaság mintegy 1 milliárd forint üzleti, és 180 millió forint mérleg szerinti eredményt könyvelt el tavaly. Zaránd György, a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. vezérigazgatója közölte, hogy a vállalat 178 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el 39,2 milliárd forint nettó értékesítési árbevétel mellett.

Heinczinger István szólt arról, hogy a tavaly kezdődött pénzpiaci válság miatt a tervezett kötvénykibocsátás és az ingatlanalap létrehozása elmaradt. Ez utóbbi 130 milliárd forint beruházási forrás elmaradásával járt. A 2008-2010. évi hatékonyságjavító intézkedések eredményeként csoportszinten 5,2 milliárd forint, a MÁV Zrt.-nél 3,6 milliárd forint megtakarítást értek el a költségekben 2008-ban.