Vágólapra másolva!
A Yucatan-félsziget felett áthaladva - energiapótlás híján - jelentősen gyengült a Wilma, persze így is hatalmas romboló erőt képvisel. Északkelet felé indulva egyre gyorsul és erősödik, érintve Kubát, majd Floridát. Megjelent az Alpha trópusi vihar is.
Vágólapra másolva!


Kuba nyugati harmadában és Florida nagy részén már a legmagasabb riasztás van érvényben. Egyre erősödő csapadékcsapadékzónák érik el ezeket a területeket, de még Mexikó is bőven kap belőle a következő órákban. Kuba érintettsége nagyban függ a pálya déliesebb vagy északiasabb jellegétől, de Floridát már biztosan nem kerüli el, jogosak voltak a megtett óvintézkedések.

Filmünkön jól látható, hogy az időszak végére ismét megjelent a hurrikán szeme, ami az erősödés jele. A hurrikánközpont azzal számol, hogy a következő 24 órában, a meleg tengerfelszín felett, a Wilma új erőre kap, 3-as kategóriába erősödik, elérve a 180-190 km/órás tartós (legalább 1 percen át folyamatosan fennálló) sebességet.

Időközben - a tegnap délutáni írásunkban már jelzett - újabb trópusi vihar valóban kialakult, további nevek híján Alpha névre keresztették, erről adunk részleteket külön cikkünkben. A film közepén, Haiti és Dominika felett örvénylik.

ICI Interaktív Meteorológia