Már megint a főváros kapta a zivatart

2006.07.30. 14:08

Nincs szerencséjük a fővárosi rendezvényeknek, ma ismét zivatar zavarja a programokat. Közben az országban alig-alig fordul elő csapadék.

Valóban nem kedvezett a szombat az úszó Eb-nek, a viharok elmosták a program egy részét. Sokan viszont örültek az átmeneti enyhülésnek a holnap ismét teljes fordulatra kapcsoló kánikula előtt.

Ma, szinte egyedül az országban, ismét a fővárosban tört ki zivatar, a kora délután kifejlődőtt meglehetősen heves cella ismét a belvárost érte el elsősorban. A zivatar véletlen helyi hatások következtében pattant ki.

A dologban az az érdekes, hogy a budapestin kívül eddig alig alakult ki hazánkban zivatar, az érintett területek aránya az 1 %-ot sem éri el.

A mostani zivatar nem ad tartós csapadékot, hamarosan eloszlanak a felhők és kisüt a nap, gyorsan melegszik az idő. Nem zárható ki viszont újabb vihar kialakulása a délután folyamán.

A mai folytatás főleg a középső és a keleti országrészben lesz viharos, egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására, egy-két helyen felhőszakadás, jégeső is lehet viharos széllökések kíséretében.

Hétfőre szinte teljesen megszűnnek a zivatarok, jön a kánikula a hét elejére.

KAPCSOLÓDÓ CIKK