Elérte Angliát a Johanna viharciklon

Vágólapra másolva!
A Johanna névre keresztelt viharciklon vasárnap éjszaka érte el a Brit-szigetek térségét. Az erős széllel és kiadós esővel kísért vihar fákat csavart ki, elektromos vezetékeket szakított le, és sokfelé megbénította a közlekedést.
Vágólapra másolva!

Az Atlanti-óceán felett alakult ki a Johanna névre keresztelt viharciklon, amely tegnap éjszaka érte el a Brit-szigetek térségét.

A 70-80 km/órás átlagszél mellett 110-130 km/órás széllökéseket mérnek a viharban, amely főként Anglia délnyugati részét és Wales térségét sújtja. Az erős szél fákat csavart ki, és elektromos vezetékeket tépett le, aminek következtében ma reggelre több mint 10 ezer lakásban szűnt meg az áramellátás.

Az erős szél miatt több vonatot és repülőjáratot is törölni kellett, és lezárták a doveri kikötőt, Anglia egyik legforgalmasabb kikötőjét.

Habár a szigetország délnyugati részén érezteti legjobban hatását a vihar, a meteorológusok az ország más területeire is riasztást adtak ki. Skóciában intenzív havazás bénította meg a közlekedést, az utakat hóekékkel takarítják, hogy újra megindulhasson a forgalom.

Az előrejelzések szerint az országban a szeles, csapadékos időjárás a következő napokban is folytatódik.