Vágólapra másolva!
A Dreher Sörgyárak több mint 155 éves söripari tapasztalattal rendelkezik, s ez már önmagában is mutatja a cég hosszú távú elkötelezettségét. A cég hulladékának mindössze 1%-a kerül a lerakókba.
Vágólapra másolva!

A Dreher Zrt. a világ egyik legnagyobb sörgyártó vállalat, a SABMiller plc. leányvállalata. A vállalatcsoport globális célkitűzéseihez igazodva, helyi stratégia mentén működtetik a magyar vállalatot. Ennek érdekében az üzleti tervezéshez hasonló módszert alkalmaznak a fenntarthatóságra is: formális, a teljesítmény mérését lehetővé tévő keretrendszert használnak.

A Dreher Sörgyárak már 2004-ben adott ki környezetvédelmi jelentést, amely tartalmassága és egyedülállósága miatt abban az évben Zöld Béka díjban is részesült. A cég idei fenntarthatósági jelentésében négy területre fókuszál: a víz- és energiagazdálkodásra, a szén-dioxid-kibocsátásra, a hulladékgazdálkodásra és az újrahasznosításra. Mindegyik területen a cég folyamatosan fejlesztéseket végez.

A termelési hulladékok kevesebb, mint 1%-át kerül lerakókba, vagyis a Dreher vagy a szemét termelődését előzi meg, vagy partnerszervezeteik hasznosítják nyersanyagként a hulladékokat. Az energetikai beruházások kapcsán 2009-ben 345 háztartás éves átlagos energiafelhasználását sikerült megtakarítania a vállalatnak. Ebben kiemelt szerepet játszott a biológiai szennyvíztisztító és a biogázkazán-üzem, továbbá az abszorpciós hűtő telepítése és egyéb, a fenntarthatósági jelentésben bemutatott racionalizálási intézkedések.