Párás levegő erősíti az ízületi fájdalmakat - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A következő napokban enyhe, de egyre többfelé párás, ködös lesz az idő. Az ízületi panaszok mellett depressziós tünetek is jelentkezhetnek. Fokozatosan nő a légszennyezettség, kerüljük a forgalmas helyeket.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Hétfőn gyenge melegfronti hatásra számíthatunk. A reggeli köd- és párafoltok az ország nagy részén a délelőtt folyamán feloszlanak, és több-kevesebb időre előbújik a nap. Az átlagnál enyhébb időben csökken a koncentráció képesség, bágyadtság jelentkezhet. Egy csésze borsmenta teával felfrissíthetjük szervezetünket. Északon-északkeleten maradhatnak tartósan ködös, párás területek, az autósok itt síkos utakra, rossz látási viszonyokra számíthatnak. A párás levegő erősítheti az ízületi fájdalmakat, csökkenti a hőérzetet. Az ízületi panaszok enyhítésére B- és D-vitamin tartalmú ételek fogyasztása ajánlott.

A légszennyezettség szintje alacsony, a szálló por koncentrációja közepes szintet ér el a levegőben. A következő napok nyugodt, párás időjárása miatt a levegőminőség fokozatosan romlani fog. A szennyezett levegő fokozza a légúti betegek, asztmások panaszait, de egy egészséges embernél is nyálkahártya-irritációt válthat ki. Ajánlott a forgalmasabb helyeket elkerülni.

Kedden gyenge hidegfronti hatás érvényesül, de marad az enyhe idő. Délelőtt borongós, párás idő valószínű, napközben a ködfoltok feloszlása után nyugaton hosszabb, máshol rövidebb időre bújik elő a nap. Fejfájást tapasztalhatunk, bőséges folyadékbevitellel mérsékelhetjük a tüneteket.

Szerdán gyenge hidegfronti hatás várható. Gyakran erősen felhős, helyenként tartósan párás, ködös lesz az idő. A napfény hiánya depressziós tüneteket idézhet elő az erre érzékenyeknél. A hét második felében lehűlésre, hidegfronti hatásra számíthatunk, csapadékosra fordul az idő.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.