Helyenként 10 centi hó hullott - még van utánpótlás

Vágólapra másolva!
Helyenként közel tíz centis hó hullott szerda reggelig. Az ország egyes részein további havazás várható, bár a hőmérséklet napközben helyenként fagypont fölé emelkedhet. A hét második felében szárazzá válik az idő, jönnek a kemény hajnali fagyok.
Vágólapra másolva!

16:20
Az esti, éjszakai órákban az ország északi és keleti felében további havazás várható, majd csütörtökön már csak elszórtan fordul elő kisebb havazás. Reggelig északon helyenként újabb 3-5 centi hó hullhat.

14:05
Az északi megyékben és az Alföldön havazik, míg a Dunántúl déli részén felhő is alig van az égen. A kettősség a hőmérsékletekben is meglátszik: az ICI Interaktív Meteorológia mérőműszerei szerint Pécsett kora délután közel 6 fokig melegedett levegő, míg a leghidegebb Aggteleken volt, ahol alig emelkedett -5 fok fölé a hőmérséklet.

10:45
Többfelé havazik az országban, a csapadék zöme a Dunától keletre, legnagyobb intenzitással az északkeleti megyékben hullik. Szórványosan a Dunántúlon is esik a hó, nagyobb területen a Kisalföld térségében. A havas, csúszós utakon óvatosan közlekedjünk, egyelőre komolyabb fennakadás nincs az utakon.

8:20
A kedd délután kezdődő havazásban szerda reggelig az Északi-középhegységben helyenként 10 centis hóréteg alakult ki. Kisebb-nagyobb hóesés szinte az egész országban előfordult. A mellékutak havasak, csúszósak, északon néhány főúton is jelentősen lassult a közlekedés.

A havazást egy melegfront okozza. Bár a Dunántúlon reggel felszakadozott a felhőzet, front felhőrendszere még nem hagyja el teljesen a Kárpát-medence térségét. Délelőtt keleten várható újabb havazás, délután pedig az északi megyékben van esély hóesésre. A számítások szerint estig helyenként újabb 5 cm hó lehullhat.

Nagyon hideg hajnalok jönnek

A hét második felében csökken a csapadékhajlam, egyre kevesebb lesz a felhő. A derült éjszakákon igen erős lehűlés várható. A hétvégén az Északi-középhegység hóval borított medencéiben, völgyeiben -15 fok alá hűlhet hajnalonként a levegő.

Az időjárásról bővebben itt olvashatsz.