Változékonyabb az idő egy hidegfront miatt

Vágólapra másolva!
Folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, nyáriasan meleg idő az ország nagyobb részén, de délután nyugatról felhősödés várható. Helyenként zápor, zivatar kialakulhat a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében. 
Vágólapra másolva!

Szerdán általában 27, 32 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, északon, északnyugaton néhol 25 fok körül valószínű. Késő estére 17, 23 fok közé hűl a levegő. Főként északon, északnyugaton időnként már több lesz a felhő, és délutántól a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében helyenként zápor, zivatar kialakulhat.

Nyugaton egy-egy zivatarral jelentősebb mennyiségű, 15-25 mm csapadék hullhat - ez azt jelenti, hogy egy négyzetméterre ennyi liter eső eshet. Egyre több helyen megélénkül, néhol megerősödik az északira, északnyugatira forduló szél, erre elsősorban a Dunántúlon kell számítani. A gyenge hidegfront miatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet azoknál, akik fokozottan érzékenyek az időjárásváltozásokra. Erősödhetnek a reumatikus betegségben szenvedők panaszai.

Csütörtökön napközben csökken a felhőzet, kisüt a nap. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul. Elszórtan még kialakulhatnak záporok; az északnyugati szél megélénkül, időnként megerősödik. Az 5-20 km/órás átlagszél mellett 25-45 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Pénteken gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 8, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul. Csapadék nem lesz. Az északnyugati szél időnként megélénkül. Az 5-20 km/órás átlagszél mellett 25-40 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Forrás: OMSZ

Nyárias hőmérsékletek lesznek a hidegfront ellenére szeptember 15-e délután

Ilyen az idő Európában

Markáns ciklon örvénylik a Skandináv-félsziget fölött. Ez súrolja a Kárpát-medence térségének északi részét, de lényeges időjárás-változást nem okoz. Dél¬-Európa időjárását anticiklon alakítja. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Tovább tart a nyárias idő, a délutáni órákra 27 és 34 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félsziget déli részén 35, 37 fokot is mérnek.