Elszórt havazás lesz délután

Vágólapra másolva!
Marad a fagy: hajnalban Szegeden -22 Celsius-fokot mértek, még a Kékestetőn is melegebb volt. Egy gyenge hidegfront hatására beborul az ég, majd elszórtan havazni fog a Dunántúlon és az ország északkeleti részén.
Vágólapra másolva!

Csütörtök délutánra -6, -11 Celsius-fokra melegszik a levegő, északnyugaton lehet enyhébb az idő. Marad a fagy: késő este többnyire -10, -18 fok várható, északnyugaton azonban csak -7, -9 fokig süllyed a hőmérséklet.

A reggel hat órai mérések szerint Szeged volt az ország leghidegebb nagyvárosa -22 fokkal. Békéscsabán -18, Pakson -16, Debrecenben -15, Nyíregyházán -14 fokot mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Budapesten -12, Siófokon -9 fok volt, a Kékestetőn -11 fokot mértek.

Délelőtt fátyolfelhős lesz az ég több-kevesebb napsütéssel, majd napközben megvastagszik a felhőzet, beborul az ég egy észak felől érkező, gyenge hidegfront hatására. Főként a Dunántúlon és északkeleten elszórtan havazás, hózápor kialakulhat, de a friss hó vastagsága alig éri el a 2 centimétert. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon néhol megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Légköri front csütörtökön sincs az ország fölött, ám az igen hideg időben gyakoribbak lehetnek a reumatikus, illetve görcsös panaszok. Előfordulhat fejfájás, szédülés.

Forrás: OMSZ
Ilyen hőmérsékleteket mért az OMSZ február 9-én reggel 6 órakor

Pénteken folytatódik a fagyos idő. Hajnalban 10, -20 fok lesz a hőmérséklet, kora délutánra -5, -10 fok közé melegszik a levegő. Az extrém hideg miatt továbbra is másodfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya és Bács-Kiskun megyében, mert a hőmérséklet éjszaka -20 fok alá süllyedhet. További kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ a -15 fok alá csökkenő hőmérséklet miatt. Észak felől átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Nyugaton, délen helyenként havazás is lehet. Az északi szél nyugaton megélénkül.