Estére érkeznek a zivatarok

Vágólapra másolva!
Délután a Dunántúlon kezd esni, este Budapest környékén kell záporra, zivatarra számítani. A hét legmelegebb napján 32 fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken maximum 25-26 fok lesz.
Vágólapra másolva!

Derült, napos, vagy gyengén felhős idő lesz a déli órákig, csapadék nélkül. Kora délutánra 26, 32 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, Szeged környékén lesz a legmelegebb. Délután megnövekszik a felhőzet a Dunántúlon. Előbb ott kell záporra, zivatarra számítani, majd estefelé Budapest környékén és északkeleten is.

Heves zivatarra nem kell számítani, azaz nem lesznek 90 kilométer/órás vagy erősebb széllökések és 2 centiméternél nagyobb átmérőjű szemekből álló jégeső. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél, sőt a Fertő-tó térségében viharossá fokozódik. Délután a Kisalföldön északnyugati szél fúj majd. Késő estére 12, 22 fokig hűl a levegő, majd csütörtök hajnalban 12, 18 fok lesz.

A záporokat egy ciklon hidegfrontja okozza, amely éjszaka át is vonul a Kárpát-medencén. A ciklon középpontja a Brit-szigetek felett van. Délelőtt még a melegfrontokkal együtt járó tüneteket tapasztalhatják az időjárás-érzékenyek a magasban zajló melegedés miatt: fejfájás, migrén, fáradékonyság léphet fel náluk.

Késő délutántól viszont hidegfronti hatás lesz érezhető a Dunántúlon. Az ott élőknél vérnyomás-ingadozás léphet fel. Megnyúlhat a reakcióidő, emiatt fokozott figyelemre van szükség a közlekedésben.