Vágólapra másolva!
Északon lehet még egy-egy zivatar kisebb méretű jéggel, de másutt sem lesz zavartalan napsütés. A változékony idő szerdától hűvösebbre változik.
Vágólapra másolva!

Kedden néhol zivatar fordulhat elő az ország északi részén, főként az Északi-középhegység térségében és a Kisalföldön. A zivatarok környezetében 50-70 kilométer/óráig erősödik a szél, és esetleg kisebb méretű jéggel érkeznek. Heves zivatarra ma már nem kell számítani, azaz nem lesznek 90 kilométer/óránál erősebb széllökések, és nagy szemű jégeső sem.

A többórás napsütést ismét gomolyfelhőzet zavarja meg (nézze meg felhőtérképünkön!). Magasabbra törő gomolyfelhők északon alakulnak ki, amelyekből szórványosan záporok fordulnak elő. Délutántól a déli területeken a rétegfelhőzet is növekedni kezd, de itt csak estétől valószínű egyre több helyen eső, zápor.

A délnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 Celsius-fok között alakul. Késő este 11-17 fok várható. Szerdán 15-22 fokig melegszik a levegő.

Viszonylag hűvös levegő határozza meg Magyarország időjárását. Ezzel együtt az északi területeken egy hideg légörvény hatására válnak labilissá a légrétegek, ezért alakulhatnak ott ki zivatarok.

Lassanként megszűnik a hidegfronti hatás, de az arra különösen érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Gyakoribbak lehetnek még az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsös panaszok is. Hosszabb a reakcióidő.