Keleten még lehet hóesés szombaton

Vágólapra másolva!
Szombatra már csak nyolc megyére és Budapestre, és csak a hófúvás miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton napközben a Dunától keletre kisebb területen kialakulhat még időnkénti havazás, ebből még maximum 2 centiméter hó hullhat.
Vágólapra másolva!

Somogy, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyére, valamint a főváros területére adtak ki citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést szombatra. Ezekben a megyékben szombaton is várható gyenge hófúvás, a friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában mínusz 10 és mínusz 5 Celsius-fok között alakul, de a derült, szélcsendes, hóval borított helyeken mínusz 15 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek esti figyelmeztető előrejelzésében azt írta: éjszaka a Dunától keletre helyenként még kialakulhat kisebb havazás, de már csak 1 centiméter körüli hó hullhat.

Az északnyugati szelet a késő esti, éjféli órákig a Dunántúl középső területein továbbra is kísérhetik még helyenként viharos, óránkénti 60-75 kilométeres erősségű széllökések, ami ezeken a területeken hófúvást okozhat. Az éjszaka második felében a szél további mérséklődése várható, így a Dunántúl döntő részén a hófúvás jelentősebb gyengülése várható.

Szombaton napközben a Dunától keletre kisebb területen kialakulhat még időnkénti havazás, ebből még maximum 2 centiméter hó hullhat. Az esti órákig a középső országrészben és az északkeleti határ közelében még lehet mérsékelt hóátfúvás - írta a meteorológiai szolgálat.