Harmadjára dőlt meg a melegrekord Budapesten

Vágólapra másolva!
A szerdai csúcsok után csütörtökön is megdőlt a napi melegrekord - ezúttal a fővárosban. A meteorológiai szolgálat közben több megyében viharokra, jégesőkre figyelmeztet.
Vágólapra másolva!

Ismét megdőlt a fővárosi napi melegrekord, Újpesten csütörtökön 37 Celsius-fokot mértek, ez megegyezik az eddigi országos napi maximum-hőmérséklettel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa.

Szerdán az országos napi melegrekordot is megdőlt az extrém forróság miatt: a Bács-Kiskun megyei Kelebián,37,3 fokot mértek.

Somogy megye több térségére közben narancssárga, vagyis másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökön késő délután a várható felhőszakadás miatt . Ezeken a területeken a következő órákban olyan záporok, zivatarok alakulhatnak ki, amely során rövid idő alatt jelentős mennyiségű, akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a várható felhőszakadások, heves zivatarok miatt.