Vágólapra másolva!
Borongós, erősen szeles idő lesz hétfőn. Estig egyre enyhébb, nedves levegő érkezik, majd este itt az újabb hidegfront észak felől.
Vágólapra másolva!

Első szintű, azaz sárga riasztást adott ki viharos széllökések miatt a mosonmagyaróvári, a soproni, és északon további huszonegy járásra az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Egyre többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Előbb északon, majd késő estig egyre nagyobb területen fordulhatnak elő viharos, 55-70 kilométer/órás széllökések. A délnyugati megyékben viszont nem lesz ilyen szeles idő.

Hétfőn általában erősen felhős lesz az ég, délután északkeleten, és keleten lehet szakadozottabb a felhőzet. Többfelé fordulhat elő kisebb eső, az északkeleti határvidéken kezdetben havazás is valószínű. Több fokkal melegebb lesz, mint amilyen a hétvégén volt: napközben 5 és 11 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő, de az erős szél miatt sokfelé hűvösebbnek tűnik majd az idő.

Napközben melegfronti hatásra számítsanak az időjárás-érzékenyek, náluk fejfájás, migrén, fáradékonyság, levertség jelentkezhet. Az esetleges alvászavaroknak is lehetnek időjárási okai. Az utakon érdemes figyelembe venni, hogy ilyenkor rendszerint hosszabb a reakcióidő.