A hétvégére megjön a hó

Vágólapra másolva!
Pénteken még csak elszórtan, de vasárnap már az ország nagy részében lehet számítani havazásra. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meterorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számíthatunk, majd estefelé az északi határvidék kivételével beborul az ég. Napközben csak néhol, estétől délen, délnyugaton elszórtan lehet eső, éjszaka a Mecsekben havas eső is kialakulhat. A délnyugati, nyugati szél az Észak-Alföldön illetve a hegyekben időnként megerősödik, majd késő délután egyre többfelé északnyugatira fordul. A hőmérséklet kora délután 7, 12, késő este általában 1, 6 fok között alakul.

Pénteken reggeltől északnyugat felől csökken a felhőzet, délutánra sok felhő csak a Tiszántúl keleti részén és a Dél-Alföldön maradhat, másutt a felhőátvonulások mellett néhány órára kisüt a nap. A péntekre virradó éjszaka elszórtan, hajnalban, reggel már csak a délnyugati, déli határvidéken valószínű vegyes halmazállapotú csapadék. Napközben helyenként hózápor alakulhat ki. Az északnyugati, északi szél erős, a Dunántúl egy részén időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 6 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős idő ígérkezik, délelőtt a Tiszántúlon, estétől a Nyugat-Dunántúlon lehet több a felhő. Néhol hózápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet kezdetben még több helyen erős lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +3 fok között alakul.

Vasárnap délnyugat felől beborul az ég, délután már északkeleten is bezáródik a felhőtakaró. Délnyugat felől egyre többfelé számíthatunk havazásra, délen, délkeleten havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon az északi, északkeleti, másutt zömmel a délkeleti szél többfelé megerősödik, főként nyugaton viharos széllökésekre is számítani kell. Elsősorban a Dunántúlon a szél hordhatja a havat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +1 fok között alakul.