Változékony idő lesz egy frontrendszer miatt, de nincs esély arra, hogy az eső havas esőbe vagy havazásba váltson át.

Eleinte borult lesz az ég, majd dél körül felszakadozik, csökken a felhőzet nyugat felől, az Alpokalján pár órára a nap is kisüthet. Délelőtt még többfelé, majd egyre inkább csak a keleti megyékben várható eső.

A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, majd megélénkül, és az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet délután 4 és 9, késő este 0 és 5 Celsius-fok között alakul, csütörtök hajnalra pedig -3 és 2 fok közé hűl a levegő.

Európa időjárását jórészt egy nagy kiterjedésű és többközéppontú ciklon alakítja, amely az Atlanti-óceán felől nyúlik be a szárazföld fölé. Hatására viszonylag sok a felhő, nyugaton több helyen esik az eső, de marad a szokatlanul enyhe idő: Nyugat-, Közép- és Dél-Európában többnyire 7 és 14 fok között változik a hőmérséklet, de a Földközi-tenger mentén 15, 20 fokot is mérnek.

Szerda estig egy nedves léghullám vonul át a Kárpát-medence fölött is átvonul. Átmenetileg egy-két fokkal csökken a felmelegedés, és ezért esik az eső.

Az időjárás-érzékenyek hidegfronti hatásra számíthatnak: fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet, ingadozhat a vérnyomás. Ilyenkor erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, fokozódhat a görcshajlam, csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.