Vágólapra másolva!
Sokat süt a nap pénteken. Északkeleten délelőtt megszűnnek a néhol kialakult sűrű ködfoltok. Átlagos szinten, az UV-indexen a 4.8-as erősség körül alakul az ultraibolya sugárzás.
Vágólapra másolva!

Átmenetileg megnövekszik a felhőzet északnyugat felől, amelyből viszont legfeljebb néhány helyen fordulhat elő gyenge zápor. Többnyire mérsékelten nyugatias szélre lehet számítani. A hőmérséklet napközben 21 és 25, késő este 13 és 18 Celsius-fok között alakul.

Ismét kissé enyhébb levegő áramlik Magyarország fölé, ezért melegfront jellegű hatás léphet fel azoknál, akik különösen érzékenyek az időjárási hatásokra. Megfájdulhat a fejük, migrén, álmatlanság állhat elő náluk, és ingadozhat a vérnyomásuk is.

Pollenhelyzet

Aki a következő napokban túrázni indul (részletes előrejelzést itt talál a hétvége időjárásáról), arra számítson, hogy allergiás tüneteket okozó mennyiségben szórják virágporukat a pázsitfű- és az eperfafélék. Pollenkoncentrációjuk elérheti a közepes vagy helyenként akár a magas szintet.

A végéhez közeledik a nyír, a kőris, a tölgy és a platán szezonja, virágporuk mennyisége valószínűleg jellemzően alacsony marad. Virágozni kezdtek viszont a csalánfélék, a lórom és az útifű, pollenkoncentrációjuk azonban csak lassan emelkedik, a héten várhatóan alacsony marad.

Alacsony koncentrációban előfordulhatnak még a levegőben a fűz,a dió, a vadgesztenye, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenszemei is. A kültéri allergén gombák koncentrációja helyenként elérheti a közepes-magas szintet is.