Vágólapra másolva!
Előbb a Dunántúlon ered el az eső. Érdemes örülni még a 20 foknak is.
Vágólapra másolva!

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég. Napsütésre délelőtt keleten és északkeleten, estefelé pedig a nyugati határszélen lehet számítani.

Kezdetben a Dunántúlon, majd napközben már többfelé várható eső, zápor, amint egy újabb hidegfront éri el az országot. Estefelé egy-egy zivatar alakulhat ki a délnyugati határ közelében (vagy besodródhat oda). Zivatarban átmenetileg 50-70 kilométer/óráig erősödik a szél. A dörgés-villámlást jégeső kísérheti, de a jégszemek átmérője 2 centiméter alatt marad – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelző osztálya.

A heves zivatarok és a felhőszakadás miatt Baranya és Somogy megyére adta ki az első szintű figyelmeztető előrejelzést az OMSZ. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt több mint 25-30 milliméter eső hullhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 11 és 16 Celsius-fok között alakul, másutt 17 és 20 fok közé melegszik a levegő. Késő este 10-16 fok valószínű. Ennél hidegebbnek tűnik ma az idő, mert országszerte fokozatosan erősödik az északi szél. Egyre több helyen viharos széllökések is várhatók. 70 kilométer/óra feletti széllökés főként a Dunántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében valószínű.