Barlangért fizettek 36 milliót

Vágólapra másolva!
A brit ingatlanpiac legújabb különlegessége egy komfortosnak nem nevezhető, de többhelyiséges, nyílászárókkal ellátott üreg. Az ára sem mindennapi.
Vágólapra másolva!

A reméltnél négyszer drágábban, 9 helyett 36 millió forintnyi fontért kelt el egy nagy-britanniai barlang egy helyi árverésen, amelyre még Spanyolországból is érkeztek licitálók.

A barlang ugyan többhelyiséges - spájzüreges, nappalis és hálólyukas -, azért leginkább a kőkort idézi, szakértők szerint pedig kérdéses, hogy állandó lakásnak alkalmas-e. Legutóbb a múlt század negyvenes éveiben éldegélt benne ember, de a 18. század vége felé vájták ki. Azóta sincs benne villany, víz, gáz, telefon, van viszont ajtaja, több üvegezett ablaka és kandallója.

Az árverésen végül nem a messze földről érkezettek, hanem egy, a szomszédból átruccant vevő diadalmaskodott. Mint mondta, azért vette meg, mert nem szeretné, ha bárki megváltoztatná a barlang külcsínét. A homokkő ingatlanhoz amúgy jókora erdős-kertes telekrész is tartozik, továbbá három másik sziklaüreg.