Megdrágította Dunakeszit a Megyeri híd

Vágólapra másolva!
Jelentősen javította Dunakeszi ingatlanpiaci pozícióját az új Duna-híd, amelyet tavaly év végén adtak át. Egy 2007 végén épült lakás ma 20 százalékkal többet ér, mint az átadásakor.
Vágólapra másolva!

Dunakeszin négyzetméterenként 10-30 ezer forinttal nőtt az utóbbi időszakban az új lakások ára. A közelben átadott négy nagy beruházásnak köszönhetően mind többen szeretnének a kisvárosba költözni - mondta Széll Tamás, az Otthon Centrum ingatlanközvetítő hálózat dunakeszi irodájának vezetője az MTI-nek.

A potenciális vevők az új vízi átkelő közelségére, valamint arra a tényre tekintettel, hogy nem nőtt jelentősen a település átmenő forgalma az M0-ás körgyűrű keleti szakaszának köszönhetően, a korábbinál is többet áldoznának a helyi ingatlanok megvásárlására. Széll Tamás szerint már decemberben nőtt a város ingatlanirodáinak forgalma, és a januárban szokásos visszaesés helyett folyamatos az érdeklődés a használt és új otthonok iránt.

A Káposztásmegyeren a közelmúltban felavatott Aquaworld vízicentrum, valamint a Dunakeszi határában létesített ipari és logisztikai park, az Európa Center is fokozta a település vonzerejét. Keresettek a Dunakeszi peremén lévő lakóparkok társasházi lakásai, amelyekért jelenleg négyzetméterenként 290-340 ezer forintot kérnek a beruházók, míg az ikerház-felek, illetve az új sorházi lakások négyzetméterára 310 és 320 000 forint között mozog.

A térség üres telkei is hamar gazdára találnak. Az úgynevezett Malomárok részen parcellázott ipari telkekért nettó 28 ezer, az építési telkekért 24 ezer forintot kérnek négyzetméterenként - említette az irodavezető.

Az irodavezető szerint a legkelendőbb ingatlan Dunakeszin a használt társasházi lakás. Ezt támasztja alá, hogy míg egy 37 négyzetméteres, másfél szobás otthon az alagligeti lakóparkban a 2007. év végi átadáskor 10,7 millió forintba került, addig ugyanezt a lakást most - használtan - 12,5-13 millió forintért adják-veszik.