Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak és egy ember megsérült, amikor lezuhant egy amerikai helikopter Dél-Irakban. A Pentagon által közzétett legújabb veszteséglista szerint 38 amerikai áldozata van a háborúnak. A lista még nem tartalmazza a szombaton egy öngyilkos merényletben, illetve a helikopterbalesetben elhunytakat.
Vágólapra másolva!
Az [origo] Irak-oldalahttp://www.origo.hu/irakFriss hírek az iraki válságról SMS-ben/o-mobil/hirek/20030319friss.htmlTérkép a stratégiai pontokrólhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep_telepulesek/terkep.html', 500, 620) Térkép a hadműveletekrőlhttp://javascript:open_doc('http://www.origo.hu/adsminisites/kepgaleria/irak/terkep/terkep.html', 500, 620)

Lezuhant egy amerikai helikopter Dél-Irakban - jelentette a Pentagon. A balesetben hárman meghaltak, egy ember megsérült.

A gép az amerikai tengerészgyalogság egyik UH-1 Huey típusú helikoptere volt. Az amerikai hadvezetés szerint a gép nem ellenséges tűz áldozata lett - jelentette a BBC.

A Pentagon legújabb, vasárnap közzétett veszteséglistája szerint 38 amerikai halottja van az iraki háborúnak. A védelmi minisztérium szóvivője közölte, hogy a lista legalább 48 órával elmarad a harctéri eseményektől, így nem tartalmazza a szombati öngyilkos merényletben meghalt négy katonát, valamint azokat, akik a helikopterbalesetben vesztették életüket.

A halottak közül harmincan harci cselekményben haltak meg, nyolcan balesetekben vagy saját tűzben estek el. A szóvivő szerint körülbelül 140 amerikai sebesült meg, de hozzátette, hogy ez a szám nagyon hozzávetőleges. Tizenhét amerikai katonát tartanak eltűntként nyilván, heten pedig hadifoglyok - jelentette az MTI.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről