Elektromos sokkolóval támadt a rabló a pénzszállító alkalmazottra<br/>

Vágólapra másolva!
Hatszázezer forintot zsákmányolt egy rabló csütörtökön fényes nappal Angyalföldön. Először egy elektromos sokkolóval, majd puszta kézzel támadt áldozatára a bűnöző. Rövid dulakodás után a pénzeszacskó szétszakadt, a pénz nagy része a földre hullott. A rabló végül a közel 3 millió forintból csak hatszázezret tudott összeszedni. A megkaparintott összeggel a bűnözőnek sikerült elmenekülnie.
Vágólapra másolva!

A rablás akkor történt, amikor egy kft. alkalmazottja 2,8 millió forinttal egy másik cég Angyalföldi úti irodájába tartott, hogy korábbi adósságát rendezze.

Az iroda előtt egy világoskék színű Opel Corsában várt rá a rabló. Amikor a pénzt szállító férfi az autó mellé ért, a támadó azonnal kiugrott, és egy elektromos sokkolóval megpróbálta elkábítani áldozatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A sokkoló nem bizonyult elég hatásosnak, az áldozat ugyanis a támadás közben egyre harciasabban védekezett, és erősen magához szorította a pénzeszacskót. A rabló az elektromos sokkoló helyett így végül puszta kézzel támadt a férfira.

Rövid verekedés után a pénzeszacskó szétszakadt, a pénz nagy része a földre hullott. A rabló így csak hatszázezer forintot tudott megkaparintani. Zsákmányával kereket oldott. A rendőrség megkezdte az ügy vizsgálatát, a tettest nagy erőkkel keresik.

(MTI)