Két adás a Pannon Rádió hullámhosszán

Vágólapra másolva!
Augusztus 16-án megkezdi saját műsora sugárzását a Pannon Rádió frekvenciáján Gidófalvi Attila. Egyben felszólította a rádió kisebbségi tulajdonosát arra, hogy legkésőbb augusztus 16-án szüntessék meg a műsort. A Gidó Média Kft. vezetője, a csatornával kapcsolatos jogokat birtokló többségi tulajdonos megkezdte a szükséges engedélyek beszerzését.
Vágólapra másolva!

Megkezdi saját műsora sugárzását a Pannon Rádió frekvenciáján a csatornával kapcsolatos jogokat birtokló többségi tulajdonos Gidó Média Kft. augusztus 16-án. Gidófalvi Attila elmondta, hogy az ehhez szükséges engedélyek beszerzését már megkezdték, valamint felszólították a hullámsávon hosszabb ideje saját programját sugárzó kisebbségi tulajdonost - a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány kuratóriumának elnökét -, hogy legkésőbb augusztus 16.- ig hagyjanak fel saját műsoruk sugárzásával.

Az ügyvezető igazgató emlékeztetett arra: a Gidó Média július 29-i taggyűlésén úgy határoztak a többségi tulajdonosok, hogy az illetékes bíróságon - a médiatörvényben meghatározott összeférhetetlenségre hivatkozva - kezdeményezik az alapítvány kizárását a cégből, s meg is tették az ehhez szükséges jogi lépéseket. Elmondta: a Bocskai István Szabadegyetemért Alapítvány öt alkalommal nem vett részt a taggyűlésen, így tárgyalásos úton nem tudták rendezni a cég visszás jogi helyzetét.

Gidófalvi Attila, május 10-én költöztette el eredeti helyéről adóját és stúdióját az ehhez szükséges engedélyek birtokában, és még aznap megkezdte saját műsora sugárzását. Nyolc napon át párhuzamosan sugárzott a régi és az új stúdió, illetve adó, majd később a médiatörvény megsértésének további elkerülése érdekében, Gidófalvi leállította saját adását.

Sipos Zoltán, a Pannon Rádió felelős szerkesztője az [origo]-nak elmondta: attól tartanak, hogy Gidófalvi az erőszakos behatolástól sem riadna vissza. Mint mondta, a többségi tulajdonos csak úgy tudná leállítani az adást, ha megrongálná a stúdiót vagy az adótornyot. Ezért a Pannon Rádió hallgatóinak egy csoportja őrt áll a rádió Szabadság téri szerkesztőségénél, és a Meredek utcai adótoronynál. Sipos Zoltán szerint Gidófalvi azért próbálja meg bojkottálni a rádiót, mert a Magyar Igazság és Élet Pártja több millió forintos ígéretet tett neki, ha megszünteti a műsort.

A MIÉP szóvivője egyelőre az [origo] többszöri megkeresésére sem válaszolt.