Elrabolt pénzszállítót kerestek a rendőrök a hídon

Vágólapra másolva!
A rendőrség után egy szemtanú is azt állítja, hogy valótlanok a hídblokádot rendőrségi provokációnak beállító hírek. Az állítólagos bizonyítékként bemutatott videofelvételt a Hungária TV készítette, amelynek vezetője továbbra is kitart amellett, hogy a tüntetők érkezése előtt néhány rendőr megbénította a híd forgalmát. Az ORFK szóvivője szerint jóval a demonstráció előtt az aznap elrabolt pénzszállító autót keresték a hídon, ezért lassították a forgalmat kora reggel, a blokád előtt.
Vágólapra másolva!

Kálló Róbert vállalkozó az [origo]-nak azt mondta, hogy július 4-én kora reggel üzleti úton volt, áruért érkezett Budapestre vajszínű kombi Ladájával. Autójával a hídon rekedt, több órát vesztegelt az átkelőn a blokád miatt. A képeket hétfőn a Magyar Nemzetben látta, amely bemutatta a Hungária TV felvételeinek több pillanatképét. Ez alapján állították, hogy a rendőrök még a tüntetők előtt megbénították az Erzsébet híd reggel forgalmát.

"Világosan emlékszem arra a szituációra, amely a Magyar Nemzet által közölt egyik felvételen látható. Egy rendőr jött felém, és azt mondta, húzódjak le jobbra az autómmal, mert az út közepén ekkor még állt néhány demonstráló. Ez az eset azonban nem reggel nyolc előtt történt, mint ahogyan a napilap állította, hanem déli tizenkettő után" - mondja Kálló Róbert.

Keszthelyi M. László, a Hungária TV vezetője szerint azonban a Kálló által elmondottak nem lehetnek igazak, a felvételek ott és akkor készültek, amikor a Magyar Nemzet is állította. Szerinte mindezt a képeken látható árnyékok nagysága és iránya is igazolja. Ugyanakkor Kálló is az árnyékokra hivatkozik saját igaza alátámasztásakor.

Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője kedden megerősítette, hogy valóban lassították a rendőrök a forgalmat, de teljesen más okból. Fegyveresek aznap, 7 óra 20 perckor elraboltak egy pénzszállító autót Budapesten, és a rendőrség az egész városra kiterjedő hajtóvadászatot indított.Több hídon és közlekedési csomóponton ellenőrizték géppisztolyos rendőrök a forgalmat. Miután az I. kerületi rendőrök befejezték a keresést, távoztak. Ezután csak akkor érkezett rendőr a hídra, mintegy harminc perc múlva, miután értesültek az ott kezdődő demonstrációról. A Hungária TV felvételein az Erzsébet hídon pénzrablókat kereső járőrök láthatóak.

A rendőrségi szakértők szerint a Magyar Nemzetben bemutatott képeken látható feliratok utólag kerültek a felvételekre, így az, hogy pontosan mikor rögzítették az eseményeket, nem állapítható meg az újságban közölt képekből.