Milliárdos ékszerész elégedetlen a gazdagok listájával

Vágólapra másolva!
Tiltakozik Csebi Pogány Alajos, a világ egyik legnagyobb gyémántkereskedője, hogy a Magyar Hírlap csak a 49. helyre sorolta őt a leggazdagabb magyarokról közzétett listán - írja a Blikk. A férfi állítja: a vagyona alapján legalább a 2., de legrosszabb esetben is a 3. hely járna neki a milliárdosok között.
Vágólapra másolva!

A világhírű ékszerésznek csak a három legnagyobb palotája, a dunakiliti, a cannes-i és a budapesti összesen 8,5 milliárd forintot, és még nem is számolta európai ékszerüzlet-hálózatának és gyárainak érékét, nyereségét. "Most adott el a lányom egy órát, ami 30 millió forintba kerül, de senki ne gondolja, hogy ennyi volt üzleteim hétvégi forgalma! A vagyonomról csak annyit, legalább a 2., de legrosszabb esetben a 3. helyet kellett volna megkapnom" - mondta Csebi Pogány Alajos a Blikknek.

Várszegi Gábor a leggazdagabb magyar/uzletinegyed/hirek/20021115elso.html

"Világéletemben a két kezemmel, becsületes munkával kerestem meg a kenyerem - jelentette ki. - Mezítláb, 18 évesen hagytam el az országot, évekig csak priccsen éltem. Belgiumban karriert csináltam, gyémántékszerész lettem. Megrendeléseket kaptam az angol, a belga és a monacói királyi családtól, valamint a perzsa sahtól, hogy készítsem el uralkodói ékszereiket. Gyárakat építette, ékszerüzletet nyitottam."

A világhírű magyar ellen merényletet is megkíséreltek. A lövéseket épphogy túlélte, ennek ellenére soha nem járt testőrökkel.

Csebi Pogány Alajos most egy tengerre néző palotában él, csak fürdőszobából van tíz, szalonból pedig hat. A férfi a lapnak elmondta: mindig magyarnak érezte magát.