Vágólapra másolva!
Mivel nem áll fenn szökés vagy összebeszélés veszélye, megszüntették a jelentős kárt okozó csalással gyanúsított T. Szabolcs Zoltán, a Happy End Kft. egyik alvállalkozójának, a MERT 2000 Rt. vezérigazgatójának előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Az MTV hétfő esti Híradójában elhangzottak szerint a Fővárosi Bíróság azzal indokolta a döntést, hogy sem szökés, sem pedig összebeszélés veszélye nem fenyegeti a nyomozók munkáját. A cég vezetőjét azért tartóztatták le február 13-án, mert a Pest Központi Kerületi Bíróság végzése szerint T. Szabolcs Zoltán alaposan gyanúsítható azzal, hogy 1999 márciusa és 2002 májusa között a magyar állam által alapított Országimázs Központ költségvetéséből származó jogtalan haszon megszerzésére törekedett.

A Fővárosi Bíróság akkori közleménye szerint az előzetes letartóztatásba helyezés indoka az volt, hogy tartani lehetett a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, illetve az eljárás eredményességét is veszélyeztethette, ha T. Szabolcs összebeszél bűntársaival. A végzés ellen a gyanúsított és védője akkor fellebbezett, így az nem volt jogerős, de végrehajtható volt.

Az alapos gyanú szerint T. Szabolcs Zoltán 896 millió forintot meghaladó kárt okozott a Miniszterelnöki Hivatalnak azzal, hogy a Millenniumi Országjáró című kiadvány előállításáért kétszer akkora összegről adott számlát a Happy End Kft.-nek, mint amennyit a nyomda a lap elkészítéséért a MERT 2000 Rt. részére kiállított.

Előzetesben a Happy End alvállalkozója/itthon/20021113elozetesben.htmlHázkutatás a Happy End ügyvezetőjénél/itthon/20021112hazkutatas.htmlCsévharaszton foglalták le a Happy End iratait/itthon/20020606csevharaszton.html

Az FB közleménye szerint ugyanakkor sem a vállalkozás vezetője, sem a Happy End Kft. ügyvezetője nem tájékoztatta az Országimázs Központot alvállalkozók bevonásáról. A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint a 30 napra előzetes letartóztatásba helyezett T. Szabolcs a gyanúsításban szereplő bűncselekmények alapján 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető.

T. Szabolcs ellen az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságának gazdaságvédelmi főosztálya indított nyomozást csalás alapos gyanúja miatt, s a férfit a február 11-én tartott házkutatás után tartóztatták le. A rendőrség munkatársai az említett napon a Happy End Kft. ügyvezetőjénél is házkutatást tartottak, amelynek során két számítógépet foglaltak le.