Állítólag behajtó volt az autójában agyonlőtt férfi

Vágólapra másolva!
Több alvilági vállalkozónak is dolgozott behajtóként az a férfi, akit szerda hajnalban lőttek agyon autójában, a harmadik kerületben - tudta meg a Magyar Televízió Híradója. Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány ugyanakkor azt mondta: a támadásnak nincs köze a szervezett bűnözéshez. A támadó a 31 éves férfit megölte, társát életveszélyesen megsebesítette.
Vágólapra másolva!

Egy férfi meghalt, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett szerda hajnalban, a harmadik kerületben, amikor valaki tüzet nyitott rájuk egy szórakozóhely előtt. A támadásban meghalt férfit több - egyes információk szerint legalább tíz - lövéssel ölték meg. A másik férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, állapotát a kórházban sikerült stabilizálni. A környéken élők szerint máskor is voltak viták, verekedések a szórakozóhelyen.

A Magyar Televízió információi szerint a két férfi ismert volt az éjszakai életben, a meggyilkolt 31 éves H. Antal több alvilági vállalkozónak is dolgozott behajtóként. A Népszabadság úgy tudja, hogy a férfi korábban az egyik fővárosi, drogkereskedelemben is érdekelt bűnbandához tartozott. Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány a Fővárosi Közgyűlésben viszont azt mondta, hogy a támadásnak nincs köze a szervezett bűnözéshez.

H. Antal a rendőrség előtt nem volt ismeretlen: tavaly októberben fejeződött be a büntetőpere, amelyben garázdaság, súlyos testi sértés, rongálás, és más bűncselekményekért a Fővárosi Bíróság jogerősen egy év két hónapi börtönbüntetésre ítélte. (A nyomozás ideje alatt letartóztatásban töltött hónapokra tekintettel, büntetése letöltöttnek minősül.)