Vágólapra másolva!
Baráth Etele, a Miniszterelnöki Hivatal Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások Hivatalának (NFTH) elnöke kedden fogadta az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) vezetésének képviselőit, Kolompár Orbánt és Kövesi Vilmost, a két hivatal között tervezett együttműködési megállapodás előkészítésével kapcsolatban - ismertette a NFTH sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

A megbeszélésen szó esett az OCÖ által létrehozandó intézményhálózat felkészítéséről és a Nemzeti Fejlesztési Tervhez (NFT) kapcsolódó információk - a kisebbségi önkormányzatok és roma szervezetek felé történő - továbbításának lehetőségéről - mondta Kardos Anikó. Tájékoztatása szerint a tárgyalás napirendjén szerepelt az is, hogy az OCÖ segítséget kap a kisebbségi önkormányzatok felkészítésében a különböző pályázatok kidolgozásához, valamint oktatási, képzési programok lebonyolításához a Nemzeti Fejlesztési Tervtől. Mint kitért rá, a felek el akarják érni, hogy az OCÖ szakértői helyhez jusson az NFT-hez kapcsolódó pályázatok elbírálásánál.

Kolompár Orbán a keddi tárgyalás kapcsán elmondta: az együttműködési megállapodást a tervek szerint a jövő héten írják alá.