Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tapolcán akarja rendezni a konfliktusokat az MSZP

Vágólapra másolva!
Kétnapos, évadnyitó frakcióülést tart Tapolcán az MSZP. A Hol tartunk és merre megyünk? címet viselő, a félév feladatairól szóló programpont keretében Medgyessy Péter miniszterelnök is felszólal. Pénteken várhatóan Medgyessy és Kovács László pártelnök egyeztet Kuncze Gáborral, az SZDSZ elnökével az adópolitikáról. A tervek szerint döntenek az új egészségügyi miniszter személyéről is.
Vágólapra másolva!

A kétnapos, tapolcai frakcióülésre a miniszterelnökön kívül az összes szocialista miniszter is meghívást kapott. Várhatóan Tapolcára látogat Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is, hogy az adócsökkentés lehetőségéről tárgyaljanak. Az SZDSZ pénteken szintén egész napos frakcióülést tart Budapesten.

Tapolcán várhatóan szóba kerülnek ismét Jánosi György választmányi elnök és Szili Katalin elnökhelyettes nyilatkozatai is. A két politikus bírálta az MSZP-t, és erkölcsi megújulást sürgetett. Szili egyensen úgy fogalmazott: "az elmúlt fél év erkölcsi amortizációjának megálljt kell parancsolni".

Várhatóan pénteken döntenek az új egészségügyi miniszter személyéről is. A két esélyes Kökény Mihály, a tárca politikai államtitkára és Vojnik Mária, az egészségügyi bizottság elnöke.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről