Népszabadság: hamisan nyilatkozott Schmitt a lapról

Vágólapra másolva!
Cáfolja a Népszabadság Schmitt Pál állítását, miszerint a lapot kiadó társaság orosz tulajdonba került. A Fidesz alelnöke erről a Hír TV kedd esti műsorában beszélt a napilapban megjelent állítólagos Teller-levél kapcsán. A Népszabadság jogi lépéseket fontolgat.
Vágólapra másolva!

Minden alapot nélkülöz az az információ, amely szerint orosz tulajdonosa lenne a Népszabadságot kiadó társaságnak - közölte a Ringier Kft. ügyvezető igazgatója.

A Hír TV kedd esti műsorának Schmitt Pál volt a vendége. A politikus a Népszabadságban közzétett állítólagos Teller-levél kapcsán azt mondta, hogy a Népszabadságot részben tulajdonló svájci Ringier cég már eladta tulajdonrészét egy orosz cégnek.

A Népszabadság csütörtökön közzétette Schmitt televíziós nyilatkozatát: "Mint a Fidesz alelnöke, egy memorandumot szerettem volna átadni tiltakozásul...Azóta kiderült, hogy nem tudnak fogadni, ők a maguk részéről mondták, hogy az ügyet lezártnak tekintik. Nyilatkoztak még, hogy sajnálatosnak tartják, és majd magára vállalhatja az itteni főszerkesztő, hogy esetleg lemond, vagy a következményeket, de érdekes módon, amikor a zürichiek kezdték a szervezést, hogy tüntetnek és helyfoglalást akartak kérni, akkor azt mondták, hogy ők már nem tulajdonosok. Időközben eladták a Népszabadság-részüket egy orosz, egy új orosz cégnek."

"Se közvetlen, se közvetett módon nincs orosz tulajdon a lapban, és nem is tárgyaltunk ilyesmiről" - mondta Papp Béla, a Ringier Kft. ügyvezető igazgatója. Az ügyben jogi lépéseket fontolgatunk - közölte az ügyvezető igazgató, aki azt nem konkretizálta, kit hívnának perbe.

A Ringier 2003. márciusban az addig meglévő 49,9 százalék mellé további 17 százalékot vett át a német Bertelsmanntól. Ezzel több mint kétharmados, összesen 67 százalékos részesedést szerzett a Népszabadságban. A svájci médiabirodalom tulajdonában van a Magyar Hírlap, a Blikk és a Nemzeti Sport is.