Még idén lesz Polt-Salgó találkozó

Vágólapra másolva!
Várhatóan december közepén lesz Polt-Salgó találkozó - értesült a Népszabadság. Polt Péter legfőbb ügyész a héten jelezte Salgó Lászlónak, hogy készen áll a személyes találkozóra, amit az országos rendőrfőkapitány már korábban kezdeményezett.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész a napokban levélben arról tájékoztatta az országos rendőrfőkapitányt, hogy már kész személyes találkozón megbeszélni az új büntetőeljárási törvény gyakorlati alkalmazásával kapcsolatban felmerült vitás kérdéseket. Salgó László vezérőrnagy egyetértő válaszlevelét szerdán kapta kézhez a legfőbb ügyész - tudta meg a Népszabadság.

Lamperth Mónika belügyminiszter november elején kérte fel az országos rendőrfőkapitányt, hogy kezdeményezzen személyes találkozót a legfőbb ügyésszel a rendőrség és az ügyészség kialakult nézeteltérések tisztázására. Polt akkor visszautasította a találkozót, és bár jelezte, hogy bizonyos elemzések elkészülte után kész a találkozóra, nem adott időpontot. Közben levélben ajánlott személyes egyeztetésre lehetőséget a belügyminiszternek, amit viszont Lamperth utasított vissza.