Még nem jött össze Rejtő óvadéka

Vágólapra másolva!
A K&H volt vezérigazgatójának mindössze 10 millió forintra volna szüksége ahhoz, hogy három hónap fogvatartás után hazamehessen a börtönből. A közel 100 millió forintos visszaéléssel gyanúsított bankár számára azonban eddig nem tudták letenni az óvadékot.
Vágólapra másolva!

Jelenleg nem áll rendelkezésre az összeg, ezért bizonytalan az időpont, mikor lesz letétben Rejtő E. Tibor 10 millió forintos óvadéka, melynek ellenében a K&H Bank volt vezérigazgatója kikerülhetne az előzetes letartóztatásból - mondta Rejtő E. Tibor védője csütörtökön.

"Az óvadékot letétbe helyező személynek nem áll rendelkezésére az összeg (...) bizonytalan az időpontja, hogy Rejtő E. Tibor mikor kerülhet ki az előzetes letartóztatásból" - mondta el Kollár Károly, a K&H Bank volt igazgatójának ügyvédje.

A védő nem akarta megnevezni az óvadékot kifizetni kívánó személyt. A Fővárosi Bíróság sajtótitkára csütörtökön reggel közölte, hogy még nem érkezett meg az óvadék a bíróságra. A Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) szerdán szüntette meg Rejtő E. Tibor előzetes letartóztatását tízmillió forint óvadék ellenében, s mivel az ügyészség nem fellebbezett, a határozat jogerőssé vált.

A büntetőeljárás adatai szerint Rejtő E. Tibor alaposan gyanúsítható azzal, hogy hatáskörét túllépve, a bank belső szabályzatát megszegve arra utasította a K&H Equities brókercég alkalmazottait, hogy Kulcsár Attila bróker ügyfeleinek ne küldjenek kimutatást számláik egyenlegéről.

Kulcsár Attilát többmilliárdos sikkasztással és pénzmosással gyanúsítja a rendőrség.