Lemondott a Tilos kuratóriumi elnöke

Vágólapra másolva!
Távozik posztjáról a Tilos Rádiót működtető alapítvány kuratóriumi elnöke. Lemondásáról kedd hajnalban SMS-ben értesítette az MTI-t Csabai Gábor, akit azóta nem lehet elérni.
Vágólapra másolva!

Lemondott posztjáról Csabai Gábor, a Tilos Rádiót működtető alapítvány kuratóriumi elnöke. Erről ő maga tájékoztatta kedden az MTI-t. "Este lemondtam, már nem én vagyok az elnök" - közölte hajnalban SMS-ben Csabai, akit azóta nem sikerült elérnie a hírügynökségnek.

A Tilos Rádiót működtető Tilos Kulturális Alapítvány múlt péntek hajnalban döntött úgy, hogy a néhány hónaposra tervezett átszervezés idején csak zenét sugározzon a médium; Csabai Gábor, a testület (akkori) elnöke a döntés "nagy horderejével" magyarázta az MTI-nek, miért vitatják meg a közgyűlésen, széles körben is a döntést.

A kuratóriumi elnök pénteken azt mondta: "félő, hogy egy nagyon szánalmas agóniához és újabb undorító támadásokhoz vezet, amit esetleg már nem fogunk túlélni", ha továbbra is a jelenlegi - az adásidő mintegy negyven százalékát kitevő élő beszélgetést tartalmazó - struktúrát fenntartják. A keddi ülés egyik résztvevőjének közlése szerint a szavazati joggal rendelkező - azaz legalább egy éve az adónál tevékenykedő - mintegy kilencven közgyűlési tag bő kétharmada vetette el a kurátorok indítványát.

Az elnök és három kurátor távozása után a testület ötödik tagja, Paizs Miklós a posztján maradt. Ő a néhány nappal korábbi tanácskozásukon nem támogatta az ideiglenesen zenerádióvá alakulás gondolatát. A közgyűlés egyik résztvevőjének közlése szerint a kuratórium feladatait egy kilenctagú válságstáb vette át; döntöttek egyben arról is, hogy egy hónapon belül új kuratóriumot választanak.

Az ORTT - az MTI egyik testületi tagtól származó értesülése szerint - a jövő héten tárgyalhatja a Tilos Rádióval kapcsolatos újabb beadványt, amely az Orbán Viktor Fidesz-elnököt becsmérlő SMS-üzenet felolvasását kifogásolja.

(A Tilos Rádió műsorainak szerkesztésében az [origo] több munkatársa részt vesz)