A BRFK bűnüldözési főosztályvezetője a Hollán Ernő utcai gyilkossággal kapcsolatban azt vizsgálta: a gyanúsított személyére vonatkozó bejelentés elősegítette-e annyira a nyomozást, hogy kifizethessék a nyomravezetői díjat - nyilatkozta a BRFK szóvivő-helyettese pénteken.

Puglits János ezzel a Blikk című lap pénteki számában közölt, "A hulla mellett hagyta a telefonszámát a gyilkos" című cikkre reagált. A játékbolt eladónőjét november 9-én több késszúrással ölte meg egy ismeretlen tettes. A 34 éves gyanúsítottat egy hónappal később fogták el egy fővárosi kocsmában. A napilap pénteki számában azt jelent meg: a játékboltban, a gyilkosság helyszínén a rendőrök megtalálták a tettes és családja nevét, címét, telefonszámát, még a bankszámla számát is egy papíron, azonban ezt visszaadták az üzlet tulajdonosának azzal: nincs szükségük rá. Az ominózus nyugdíjszelvényen - amely a Blikkben írt adatokat tartalmazta - megtalálták az áldozat vérét is - mondta Puglits János. Az üzletvezetőnek - miután visszakapta a boltból elvitt tárgyi bizonyítékokat - feltűnt, hogy az a bizonyos nyugdíjszelvény nem az áldozaté és nem is az üzlethez tartozik. Ezután szólt a nyomozóknak: úgy gondolja a szelvény a bűncselekményhez köthető - ismertette. A rendőrök a bejelentés után fokozottan vizsgálták a véres papírdarabot, amelynek adatai alapján elfogták a gyilkossággal gyanúsítható férfit - mondta a szóvivő-helyettes.
A Hollán Ernő utcai játékbolt tulajdonosa múlt héten jelentkezett a rendőrségen azt tudakolva: jár-e neki a nyomravezetőnek kitűzött félmillió forintos jutalom. A rendőrségi eljárás, illetve a vizsgálat megállapította: a hölgy jogosult a pénzre, amelyet egyébként a Fehér Gyűrű Áldozatvédő Irodán keresztül, a meggyilkolt alkalmazott hozzátartozóinak ajánlott fel.
(MTI)