Fegyveres támadás a Katonai Főiskola ellen

Két férfi vasárnap hajnalban behatolt a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola Üllői úti épületébe és ott a Magyar Honvédség több katonáját megsebesítette.

A Bolyai Főiskola bejárata - a támadók nem itt hatoltak be
Fotó: BJKMF
Az elkövetők késsel támadtak az épületet őrző katonákra. A főépület hátsó bejáratánál tartózkodó 20 éves sorkatonát egyikőjük hátba szúrta, majd behatoltak az aulába. Megtámadták a kapuügyeleti szolálatot: az egyik támadó egy honvéd főhadnagyot rohamkéssel kétszer hátba szúrt, a másik pedig ezzel egyidőben egy honvéd zászlóst szintén hátba és fülmagasságba szúrt. A katonák több lövést adtak le a támadókra, akik közül az egyik combján és felkarján sérüléseket szenvedett.
A katonák közül az egyik sorkatona súlyos, életveszélyes, további két katona súlyos sérülést szenvedett. A BRFK Akció Osztályának munkatársai a tetteseket a helyszínen elfogták, a támadókat a fegyverszerzésben megakadályozták. A támadás során kívülálló személy nem szenvedett sérülést.

Az MTI értesülései szerint az egyik elkövető maga is a Bolyai János főiskolán végzett, társa pedig a szolnoki katonai főiskola tanítványa volt. Feltehetően fegyverszerzési szándékkal hatoltak be az épületbe.
A HavariaPress tudomása szerint a támadók, akik fekete csuklyát és védőmellényt viseltek, elfogásuk után a rendőrök kérdéseire nem voltak hajlandóak válaszolni.
A BRFK ügyeletese a kórháztól úgy értesült, hogy a támadás során késsel megsebesített három katona közül kettő változatlanul életveszélyes, egy pedig súlyos állapotban van.

(Havaria Press)

(MTI)