Princz állítja: ő nem készített VIP-listát

Princz Gábor a tv2 Tények című csütörtök esti hírműsorában azt állította, hogy nem készített VIP-listát, és az azon szereplő neveket sem ő szivárogtatta ki a sajtónak.

Fogalmam sincs, hogy hány VIP-ügyfelünk volt, nem én tartottam ezt nyilván természetszerűleg, és nincs is ilyen lista a birtokomban - mondta Princz Gábor, a Postabank volt elnök-vezérigazgatója.
Mint arról az [origo] többször is beszámolt, a Princz Gábor által vezetett Postabank több mint 200 kedvezményes hitelszerződést kötött, többek közt neves közéleti személyiségekkel és politikusokkal. A hitelkamat mindössze 10-12 százalék volt. Ebben az időszakban a nem kivételezett kölcsönfelvevők 30 százalék körüli kamatot fizettek. A Postabank új vezetése tavaly augusztusban leállította ezt a hitelezési gyakorlatot, és megpróbálta behozni az elvesztett pénzt.
Az úgynevezett VIP-listán szerepelt többek között Nagy Sándor (MSZP), Csiha Judit (MSZP), Sándor László (MSZP) Herényi Károly (MDF) és Bártfai Béla, a Miniszterelnöki Hivatal jelenlegi közigazgatási államtitkára. Nagy és Herényi azóta lemondtak párt alelnöki posztjukról, Bártfai nem hajlandó lemondani, ám ő is visszafizeti a kedvezményes hitel miatti kamatkülönbözetet.

(MTI)