Eltérően vélekednek a fővárosi fideszes képviselők Tirts Tamás frakcióvezetőről. Pártján belül éles kritikákat és támogatásokat is kap a politikus.

A Magyar Hírlap úgy tudja, nem csak a Fidesz budapesti elnöke elégedetlen Tirts Tamás munkájával, hanem több fideszes fővárosi képviselő is. Mások ugyanakkor méltatják és kifogástalannak vélik tevékenységét.

A bírálók közé tartozik Perlaki Jenő frakcióvezető-helyettes. Szerinte lényegesen intenzívebben kell dolgoznia a fővárosi frakciónak. Azt szeretné, ha a lehető legkisebb konfliktus árán sikerülne jobbá tenni a frakció munkáját. Vannak ugyan eredményei a Tirts Tamás vezette képviselőcsoport politizálásának, de lehet még tenni azért, hogy gondolataikat a mostaninál erősebben képviseljék - tette hozzá Perlaki Jenő.

Nemcsak a vezetőn, hanem a csoporton is múlik a munka eredményessége - közölte Szálka Miklós fideszes képviselő. Szerinte, aki sokat és jól akart dolgozni, Tirts Tamás irányítása alatt is megtehette. Azonban az nyilvánvaló, hogy nem eléggé szervezett a frakció munkája - folytatta Szálka.

Fried Miklós szerint azonban a frakció elmúlt féléves munkája Tirts Tamás vezetésével megfelelő volt. Jól tudták képviselni nézeteiket a nyilvánosság előtt és sikereket értek el többek között a kábelbotrány részleteinek a nyilvánosságra kerülésében is.

A Tirts Tamást elsőnek bíráló Mitnyan György képviselőt és magát a frakcióvezetőt sem tudtuk elérni.

Elemzők szerint Tirts Tamás munkájának bírálata csak ürügy a Fidesz liberális és konzervatív vonulata versengésében. Tirts az előbbi, míg Mitnyan az utóbbi csapathoz tartozik. Az a fő kérdés, hogy melyik csoport állíthatja majd a főpolgármester-jelöltet a 2002-es önkormányzati választásra.

Havas Iván, Vajta Zoltán

(Magyar Hirlap)

Ajánló: